Увечері 4 жовтня користувачі соцмереж Facebook, Instagram і месенджера WhatsApp по всьому світу повідомили про збій у їхній роботі.

Збій тривав 6 годин. Сайти запрацювали близько 1:00 за українським часом.

У Facebook заявили, що проблеми в роботі платформ виникли через зміну конфігурації маршрутизаторів. 

Засновник соцмережі Марк Цукерберг вибачився перед користувачами за збій. «Я знаю, наскільки ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв’язку з людьми, які вам дорогі»,  ідеться в його публікації на Facebook.

Також з’явилася інформація, що особисті дані 1,5 мільярда користувачів соцмережі виставили на продаж. Проте в компанії наголосили, що наразі немає доказів, які могли б це підтвердити.

Окрім Facebook, Instagram і WhatsApp, виникли проблеми із роботою Twitter, Telegram, TikTok, сервісів Google та Amazon, музичного сервісу Spotify, стримінгового сервісу Netflix, телекомунікаційної компанії Virgin Media, а також багатьох інших сайтів та сервісів.


Збій, про який повідомили 4 жовтня, став одним із найсерйозніших в історії Facebook. Схожий інцидент відбувся й у 2019 році, проте тоді соцмережа не працювала близько години.

Крім цього, через проблему в роботі сервісів Facebook засновник компанії Марк Цукерберг утратив майже 6,5 мільярда доларів та опустився на шосте місце в переліку найбагатших бізнесменів за версією Forbes. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі