49% українців готові повністю відмовитися від використання готівки у майбутньому, а кожен третій хотів би зробити це протягом найближчих двох років, повідомляє MMR з посиланням на дослідження компанії Mastercard.

Згідно з результатами дослідження, пандемія та карантинні обмеження вплинули на купівельні звички українців: 

 48% почали платити безготівково набагато частіше, ніж рік тому, а 45% стверджують, що стали регулярно кілька разів на місяць робити замовлення онлайн.

 Для 52% українців можливість безготівкової оплати важливий фактор при виборі місця купівлі. 8% опитаних узагалі уникають магазинів, де не можна розрахуватися карткою.

 61% українців хотіли б мати більше можливостей для безготівкової оплати на ринках, 47% – в кіосках і невеликих магазинах, 38% – в громадському транспорті, а також в салонах краси і перукарнях.

 39% українців хотіли б оплачувати покупки за допомогою сканування QR-коду смартфоном. 16% хотіли б платити криптовалютою і 13% – за допомогою розумної техніки.

 37% від усіх безготівкових транзакцій картками Mastercard у офлайн-магазинах становлять NFC-оплати. За даними Юрій Батхіна, віцепрезидента із розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові, це один із найвищих показників у Європі. 


Станом на 2019 рік українці мали найбільше карток у платіжній системі Mastercard, на другому місці – Visa.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі