Spotify представив власну аудіоплатформу Greenroom, повідомляють на сайті стрімінгового сервісу.

Це аналог застосунку Clubhouse.

Додаток доступний на iOS і Android у 135 країнах світу, проте поки підтримує лише англійську мову. Увійти в нього можна з допомогою облікового запису Spotify.

Джерело: Spotify

Greenroom працює за таким принципом, що й інші аудіоплатформи: у ньому є голосові чати, які може створити будь-який користувач. Потім слухачі приєднуються до ефіру, а модератор дає їм можливість висловитися. Такі кімнати вміщають до 1000 осіб.

У Greenroom також є текстовий чат. Його можна вмикати та вимикати. А після закінчення ефіру з’явиться запис розмови, яку можна відредагувати й перетворити на подкаст.

Для залучення авторів на платформу Spotify запустить фонд допомоги творцям у монетизації контенту. Деталі з’являться згодом.


Раніше Spotify представив персоналізовані музичні добірки для своїх користувачів. Плейлисти можна знайти в новому розділі For You. Усі шість підбірок відрізняються за жанрами, виконавцями та десятиліттями.

Також сервіс почав показувати статистику прослуховування музики користувачів. З неї можна дізнатися, які пісні людина слухає найчастіше вранці, вдень і вночі, яким десятиліттям у музиці надає перевагу та наскільки різних виконавців любить.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі