Першу чергу будівництва Innovation District IT Park у Львові планують завершити у другій половині 2023 року, розповів CEO Lviv IT Cluster Степан Веселовський ресурсу DOU.

Він пояснив, що будівництво першої черги планують завершити до кінця 2023 року, але його початок залежить від ситуації з пандемією. Веселовський додав, що «враховуючи те, що є консорціум інвесторів, кредит, генеральний підрядник, були підписані контракти з резидентами, залишилося ці пазли скласти в одну картину й запустити проєкт».

Як розробники отримали кошти для будівництва?

У 2017 році ініціатори проєкти знайшли першого партнера – львівську інвестиційно-девелоперську компанію Galereja Centre. У 2019 році залучили додаткових інвесторів: канадський інвестиційно-девелоперський фонд Brookfield та американсько-українську інвестиційну компанію Horizon Capital.

Проте, за словами Степана Веселовського, такі проєкти завжди будуються на інвестиційних і кредитних коштах, тому необхідно було отримати кредит. Через пандемію COVID-19 це вдалося зробити лише в березні 2021 року: польський банк BGK погодив надання кредиту на будівництво IT Parkу.

Вартість першої черги будівництва становить 136 мільйонів євро. Наразі ініціатори проєкту вже мають ці кошти для запуску (раніше першу чергу  оцінювали в 95 мільйонів євро, просте після змін у проєкті вартість зросла).

Також розробники вже знайшли п’ять IT-компаній, які стануть резидентами парку й орендують більшу частину його площі (близько 50 тисяч м²). Це компанії GlobalLogic, N-iX, Intellias, SoftServe і Perfectial.


Innovation District IT Park – це проєкт над яким працює Lviv IT Cluster. Він займатиме площу 10 гектарів, на яких розташують офіси для 10 000 ІТ-спеціалістів, мультифункціональний центр і наукові лабораторії. Детальніше про IT Park можна почитати тут.

Попередні візуалізації проєкту

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФотоLviv IT Cluster