Для малого й середнього бізнесу, який постраждав через карантин, у Києві розширили пільги та преференції.

Що це змінює:

 власники закладів громадського харчування, які утримують додаткові майданчики поруч (наприклад, літні), зможуть зменшити розмір своєї пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні;

 до компенсації відсотків за кредитами (запроваджена у 2020 році) додається компенсація за «кредитними лініями». Плюс розширили перелік підприємств, які можуть скористатися такою компенсацією, і перелік банків-партнерів цієї програми;

 вартість розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті зменшується до 50%.


З 23 березня Київ перебуває в «червоній» карантинній зоні. Із 5 квітня до 16 квітня в місті запровадили додаткові обмеження.

Окрім закритих закладів освіти та громадського харчування, обмеження ввели й на громадський транспорт: до 16 квітня в ньому можна буде їздити лише за спецперепустками. Через проблеми з транспортом під час локдауну в Києві створили Viber-спільноту «Підвези сусіда». На час локдауну міська влада дозволила власникам авто паркуватися на майданчиках «Київтранспарксервіса» безкоштовно.

Станом на 8 квітня Київ – лідер за кількістю інфікованих коронавірусом в Україні: за весь час пандемії тут зареєстрували 172 тисячі випадків COVID-19, за останню добу – 1886.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна