Компанія Nike подала до суду на бренд MSCHF, який випустив Satan Shoes, («Сатанинські кросівки») разом із репером Lil Nas X, пише Reuters.

Кросівки Satan Shoes. Фото: MSCHF

Nike звинувачує компанію MSCHF у порушенні прав на товарний знак. За словами Nike, взуття Satan Shoes розроблене на базі кросівок Nike Air Max 97. Nike каже, що не давав схвалення або дозвіл на це взуття. А тому бренд Nike не має стосунку до цієї колаборації.

У позові також ідеться про те, що покупці плутають та асоціюють Satan Shoes із Nike. Наприклад, уже з’явилися заклики бойкотувати Nike у відповідь на запуск Satan Shoes.

Nike попросив суд негайно зупинити MSCHF у виконанні замовлень на взуття та попросив суд присяжних вимагати відшкодування збитків.

Репер Lil Nas X випустив відео на YouTube з назвою Apologizes for Satan Shoe («Lil Nas X просить вибачення за «сатанинські кросівки»). У відео вибачень немає. Насправді це уривок нового кліпу репера Montero (Call Me By Your Name).


Усі моделі Satan Shoes розпродані. Залишилася одна пара (666-та), яку мають розіграти у Twitter.

Розіграш останньої пари Satan Shoes. Фото: скриншот із сайту MSCHF

Lil Nas X представив кліп на трек Montero (Call Me By Your Name). Його зняла українська режисерка Таню Муіньо. У кліпі Lil Nas X, справженє ім’я якого Монтеро Ламар Хілл, показаний у вигляді істоти на рожевій планеті. Репер грає на гітарі та зустрічає іншу істоту з хвостом змії замість ніг. Істота загіпнотизувала Монтеро – і він закохався.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаMSCHF