Кількість ресторанів і кафе в Україні зменшилася майже на 4 тисячі закладів: із 18,6 тисячі на початку 2020 року до 14,7 тисячі в січні 2021 року, повідомила директор аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова агентству «Інтерфакс-Україна».

Таке скорочення кількості закладів зменшило обсяг ринку майже на 30% – до 14,1 мільярда гривень. Це сталося через локдауни та відсутність іноземних туристів, пояснює експертка. 

Водночас у березні 2020 року прогнозували, що кількість закладів скоротиться на 50%, каже Насонова. За попередніми оцінками аналітичного центру, ресторанний бізнес в Україні почне відновлюватися вже у 2021 році, оскільки звільнилося багато приміщень і зменшилася вартість оренди, каже Насонова. Зокрема, найбільш затребувані будуть гібридні формати, наприклад, магазини-кафе та магазини-бари, додає вона.


У Програмі розвитку ООН підрахували, що більше 10% малих і середніх підприємств приватного сектору в Україні знаходяться на межі банкрутства й підуть із бізнесу. Основними наслідками коронакризи в Україні стали різке зниження споживання та падіння ВВП.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі