Оман став другою країною світу, яка заблокувала застосунок Clubhouse, повідомляє Reuters. Влада стверджує, що програма не мала потрібних дозволів.

Орган регулювання телекомунікацій Оману пояснює, що подібні програми зв’язку повинні отримувати дозвіл від влади.

В Асоціації з прав людини в Омані таке рішення назвали обмеженням свободи слова. «Уряд Оману наслідує авторитарну владу Китаю та блокує... Clubhouse, який оманці використовували для вільного висловлення думок в обхід урядової цензури», — ідеться в заяві асоціації.


У лютому 2021 року Китай заблокував Clubhouse на своїй території. Тому що, за даними ЗМІ, платформу використовували як майданчик для обговорення гострих політичних тем і рухів у Гонконзі. Після блокування в Китаї зʼявилися свої аналоги Clubhouse.

У лютому 2021 року в Clubhouse стався витік даних. Один із користувачів транслював аудіочати з кількох «кімнат» на сторонній сайт. Порушника конфіденційності вже заблокували.

Крім того, доступ до аудіофайлів Clubhouse може мати китайський уряд, оскільки за внутрішні операції в соцмережі відповідає шанхайський стартап Agora. Також спеціалісти наголошують: не варто виключати, що всі розмови в новій соцмережі можуть записуватися.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі