В аудіосоцмережі Clubhouse стався витік даних, пише Bloomberg.

Один із користувачів транслював аудіочати з кількох «кімнат» на сторонній сайт. Порушника конфіденційності вже заблокували.

У Clubhouse пообіцяли посилити безпеку даних, але не уточнили, як саме. У стенфордській «Інтернет-обсерваторії» кажуть, що це може бути заборона на використання сторонніх додатків для взаємодії з аудіо без входу до кімнати або просто обмеження кількості кімнат, у яких користувач може перебувати одночасно.

Також спеціалісти наголошують: не варто виключати, що всі розмови в новій соцмережі можуть записуватися.

«Clubhouse не може давати жодних обіцянок щодо конфіденційності для розмов, що проводяться в будь-якій точці світу», – каже екскерівник служби безпеки Facebook Алекс Стамос.

Крім того, доступ до аудіофайлів Clubhouse може мати китайський уряд, оскільки за внутрішні операції в соцмережі відповідає шанхайський стартап Agora.


Аудіосоцмережу Clubhouse називають «найбільш гарячим стартапом Кремнієвої долини». Після запуску навесні 2020 року її вартість уже оцінюють у мільярд доларів, ефіри в ній відвідують Ілон Маск, Опра Вінфрі та Дрейк, загальна кількість підписників зростає навіть з обмеженим форматом запрошень, а за інвайти люди готові платити сотні доларів. Детальніше про цю соцмережу читайте в матеріалі The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі