Мережа магазинів «Спортмастер» припинить роботу в Україні на три роки. Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського. Указ чинний із моменту підписання, тобто з 19 лютого 2021 року.

Але сьогодні, 21 лютого, магазини ще працюють.

«Поки що офіційної інформації щодо нашої подальшої роботи немає. Але сьогодні до кінця робочого дня магазини працюють у звичному режимі. Далі офіційна інформація буде розміщена на сайті», – повідомили The Village Україна в інформаційній службі мережі «Спортмастер».

Санкції направлені на компанію Sportmaster Operations Pte. Ltd.

вони передбачають:

  • повну заборону торговельних операцій,
  • повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України,
  • запобігання виведенню капіталів за межі України,
  • заборону ввезення продукції компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав.

Компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd розташована в Сінгапурі. Її мережа магазинів спорттоварів працює в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї та Польщі.

За даними YouControl, 99% акцій компанії «Спортмастер Україна» належать Sportmaster Operations Pte. В Україні працює близько 30 магазинів цієї мережі в 15 містах.

У список санкцій СБУ та РНБО потрапили ще 18 компаній. А також фізичні особи. Зокрема, російські бізнесмени Костянтин Вацковський, Віталій Донченко, цивільна дружина народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака Наталія Лавренюк, політик, бізнесмен, один із керівників ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Також у лютому 2021 року ввели санкції проти телеканалів ZIK, «112 Україна» та NewsOne. Їх заблокували на 5 років. Каналами володіє нардеп від «Опозиційної платформи За життя» Тарас Козак. Проти нього також ввели санкції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Спортмастер», Facebook