Telegram став найпопулярнішим неігровим застосунком у світі за кількістю завантажень у січні 2021 року. Про це свідчить аналіз компанії Sensor Tower, заснований на даних App Store і Google Play (рахували лише унікальні завантаження).

З 1 до 31 січня Telegram встановили 63 мільйони разів, що в 3,8 разів більше, ніж у січні 2020 року. Найбільше встановлень було в Індії й Індонезії.

«У чому наш секрет? Послідовність. Протягом останніх 7,5 років ми постійно захищали конфіденційність наших користувачів і регулярно вдосконалювали якість і набір функцій наших програм. Той, хто залишається вірним своїм цінностям і докладає цілеспрямованих зусиль протягом тривалого часу, обов’язково досягне успіху у своїй галузі. Це працює для будь-якої справи: спорту, ведення блогу, мистецтва, кодування, бізнесу чи навчання», – прокоментував засновник Telegram Павло Дуров.

Другим у рейтингу став TikTok: його встановили 62 мільйони разів. Найбільше завантажень – у Китаї та США.

До п’ятірки також увійшли застосунки Signal, Facebook і WhatsApp.


На початку січня WhatsApp заявив, що з 8 лютого почне передавати персональні дані всіх своїх користувачів компанії Facebook, а хто не згоден, не зможе користуватися застосунком. Після цього аудиторія Telegram збільшилася на 100 мільйонів. Також збільшилася кількість користувачів месенджера Signal, зокрема тому, що його порадив встановити Ілон Маск. З огляду на критику WhatsApp відтермінував нові правила до травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Анастасія Дейна, The Village Ukraine