Google запустив власний новинний сервіс News Showcase в Австралії після погроз відключити свій пошуковик у країні, пише Guardian.

Сервіс запустили у співпраці з сімома австралійськими видавцями, яким Google платитиме за розміщення контенту на своїй платформі.

Платформа має показати відсутність необхідності ухвалювати Кодекс гравців медіаринку, який зобов’яже Google і Facebook платити австралійським ЗМІ за новини, вважають у компанії.

У січні Google пригрозив відключити в Австралії пошуковик, якщо уряд країни зобов’яже компанію платити ЗМІ за показ контенту в пошуковій системі.

Від співпраці з Google News Showcase відмовилося одне з найбільших новинних агентств Nine, що видає Sydney Morning Herald, Age та Australian Financial Review. У компанії пояснили, що не вестимуть переговори з Google до набрання чинності кодексу ЗМІ.


У жовтні 2020 року Google оголосив про плани заплатити ЗМІ понад один мільярд доларів протягом трьох років за новини для нового сервісу компанії Google News Showcase. 

У липні 2020 року Google анонсував програму ліцензування, згідно з якою компанія готова платити виданням за «високоякісний контент». Тоді компанія підписала партнерські угоди з виданнями в Німеччині, Австралії та Бразилії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі