Засновник компанії Amazon Джеф Безос іде з посади гендиректора, ідеться в заяві Amazon.

Джеф Безос. Фото: вікіпедія

У третьому кварталі 2021 року посаду гендиректора Amazon займе Енді Джессі.  Він працює в компанії стільки ж часу, як Безос, і керує підрозділом Amazon Web Services. Це та частина компанії, що забезпечує хмарні обчислення та зберігання даних для урядів і компаній, включаючи McDonald’s і Netflix. Amazon Web Services став одним з найважливіших бізнесів компанії, на який припадає 10% продажів за останній квартал і 52% прибутку, пише The Guardian.

Сам Джеф Безос стане виконавчим головою ради директорів. Він планує зосередитися на нових продуктах та інноваціях. 

Таке рішення ухвалили після фінансових підсумків 2020 року. За останні три місяці 2020 року Amazon уперше здійснив продажі на понад 100 мільярдів доларів. Безос назвав цей період у компанії найбільш інноваційним і найкращим для того, щоб передати управління компанією іншій людині.


Джефф Безос створив Amazon у 1994 році. Компанія стала одним із перших інтернет-сервісів, орієнтованих на продаж товарів масового попиту. Згодом Amazon став найбільшою у світі за обігом компанією, що продає товари та послуги через інтернет. 

Спочатку Amazon продавав книги. У 2020 році в компанії працює понад 1,1 мільйона людей. Вона займається хмарними обчисленнями, електронікою та сферою розваг. 

Безос неодноразово очолював рейтинг найбагатших людей світу. У 2020 році він поступився місцем Бернару Арно – голові компанії LVMH (Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Hennessy й інші бренди). Однак посів друге місце зі статками 115,6 мільярда доларів (станом на січень 2020 року).

За два місяці локдауну Джефф Безос збільшив свої статки. Акції компанії зросли на 29% через закриті магазини під час карантину й попит на онлайн-торгівлю. Статки Безоса у травні 2020-го становили 146,9 мільярда доларів, що на 30 мільярдів доларів (26%) більше, ніж у березні 2020 року.

У 2020 році чиста сума продажів Amazon зросла на 38%, до 386,1 мільярда. Операційний дохід збільшиввся також. Він становить 22,9 мільярда доларів. У 2019 році цей показник був 14,5 мільярда.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія