Найбільший виробник авто в США General Motors планує поступово відмовитися від бензинових і дизельних автомобілів до 2035 року, повідомляє The Guardian.

А до 2040 року компанія хоче стати вуглецево нейтральною. Це сталося через тиждень після того, як Джо Байден вступив на посаду президента США й повідомив, що буде боротися з викидами парникових газів і планує збільшити продажі електромобілів.

У листопаді 2020 року керівництво компанії вирішило інвестувати 27 мільярдів доларів в електричні транспортні засоби. До пандемії сума інвестицій мала становити 20 мільярдів доларів.  


General Motors – це американський автомобільний концерн, виробляє вантажні й пасажирські автомобілі в 37 країнах і продає їх у 192 країнах. Компанія продає автомобілі під брендами Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Holden та Wuling.

У 2020 році General Motors продала 2,55 мільйона машин у США. Серед них – тільки приблизн 20 тисяч електрокарів.

У січні 2021 року General Motors показав прототип безпілотного автомобіля Cadillac, який літає. Літальний електрокар Cadillac розрахований на одного пасажира, має чотири гвинти та зможе розганятися до 88 км/год.

У жовтні 2020 року General Motors показала повністю електричний автомобіль Hummer. Представили чотири нові моделі, перша надійде в продаж у 2021 році, наступні – до 2024-го.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: General Motors, Facebook