Американська некомерційна організація «Коаліція за безпечний інтернет» подала в суд на компанію Google, щоб та видалила месенджер Telegram із магазину застосунків Play Storeпише Bloomberg.

На думку керівника організації Марка Гінзберга, у Telegram не роблять нічого, щоб поліпшити політику модерації контенту. Тож за допомогою месенджера поширюють насильство, екстремізм та антисемітизм. Зокрема, у контексті вбивства в США афроамериканця Джорджа Флойда й інавгурації Джо Байдена, каже Гінзберг.

Після штурму Капітолію в месенджері Telegram заблокували майже15 екстремістських каналів, пише NBC News.


Також у січні 2021 року «Коаліція за безпечний інтернет» подала в суд на компанію Apple з вимогою видалити месенджер Telegram з App Store. Організація вважає, що Telegram своєчасно не реагує на численні публікації протиправних повідомлень, зокрема расистський та антисемітський контент. Це, на думку позивачів, порушує правила App Store.

6 січня 2021 року прихильники Дональда Трампа ввірвалися в будівлю Капітолію. Там мали оголосити офіційні результати виборів президента США, на яких переміг Джо Байден. Перед цим Трамп виступив із промовою перед протестувальниками, у якій говорив про фальсифікації. Унаслідок штурму загинуло п’ятеро людей, серед яких один поліціянт і четверо протестувальників.

Пізніше ФБР попередило, що у Вашингтоні та столицях штатів планують протести озброєних людей. Тоді соцмережі почали блокувати облікові записи 45 президента США. Вони пояснили: роблять так заради запобігання насильству.

Після видалення з Apple Store і Google Play застосунку Parler, популярного в американських ультраправих, блокування сторінок республіканців у Facebook і сторінки Трампа у Twitter багато його прихильників перейшли в Telegram. У період з 6 по 10 січня месенджер у США завантажили приблизно 545 тисяч разів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі