Міністерство цифрової трансформації України 22 грудня запустило платформу 360 Tech Ecosystem Overview, яка покликана збирати дані про українські IT-компанії.

360 Tech Ecosystem Overview – це онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії. Там будуть міститися дані про засновників і керівників компанії, інвестиції та фінансування, злиття й поглинання. Також на ресурсі розміщуватимуться новини компаній і галузі.

Презентація 360 Tech Ecosystem Overview. Фото: Міністерство цифрової трансформації України

У межах проєкту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City й інших. Платформа буде постійно оновлюватися. У Мінцифри обіцяють, що до квітня 2021-го портал буде повністю заповнений.

Ініціатори створення платформи запрошують долучатися до наповнення бази. Якщо компанія відсутня на платформі або інформація про неї не коректна, то можна надіслати лист на адресу contact@techecosystem.gov.ua. Після перевірки даних інформація про компанію має з’явитися на сайті.


В Україні, за різними даними, нараховується від 3 до 5 тисяч IT-компаній. Однак до цього була відсутня єдина база, яка б містила повну інформацію про них.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі