Клуб Closer під час краудфандингової кампанії зібрав 34 тисячі євро. Це була необхідна сума для того, щоб оплатити заборгованість за оренду й комунальні послуги.

Фото: Closer

Про старт кампанії повідомили 7 грудня. До 20 грудня 2020 року потрібно було зібрати 600 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ. А до кінця зими – ще 600 ТИСЯЧ. Сьогодні, 18 грудня, збір грошей завершили.


Кожен міг зробити внесок у фонд Closer. А на електронну скриньку власники клубу за тиждень після завершення збору коштів надiшлють  QR-квитки на вечірки залежно від розміру донату: від 499 гривень – квиток на будь-яку вечірку; від 999 гривень – квиток на спешл-івент;  від 2999 гривень – квиток на будь-який фестиваль (Strichka, Brave! Factory, Black! Factory, Am I Jazz).

The Village Україна писало про людей, які допомагали клубу. Ми запитали, чому вони це роблять і що їх пов’язує із Closer.

Згодом власники клубу мають отримати майже мільйон гривень гранту від Українського культурного фонду. Цього має бути достатньо, щоб продовжити працювати у весняно-літній сезон, пояснюють власники.

У вересні 2020 року співзасновник закладу Сергій Яценко розповів, що Closer можуть закрити через заборону на проведення нічних заходів. Збитки Closer під час карантину склали майже 5 мільйонів гривень. Через це більшість співробітників звільнили. Власники скасували чотири фестивалі, а протягом літа організували три повноцінні вечірки.

Через карантин Closer проводить денні ввечірки на відкритому просторі. Локацією став ресторан «Курені» – старий традиційний ресторан української кухні на Печерських пагорбах.

Closer відкрився у 2013 році. У 2017 році він потрапив до 20 топклубів світу за версією редакції про електронну музику Resident Advisor.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна