Європейська комісія включила Telegram і VK до списку ресурсів, що сприяють поширенню піратського контенту та порушують права інтелектуальної власності, ідеться в документі органу.

Месенджер і соціальна мережа потрапили до «піратського списку» через те, що їхні користувачі надавали доступ до книг, фільмів і музики, не маючи дозволів від правовласників. У Єврокомісії пояснили, що у VK багато піратського контенту, а Telegram не завжди реагує на скарги.

Самі ресурси стверджують, що борються з незаконним контентом і видаляють його протягом 24 годин із моменту звернення правовласників чи інших структур.

«Піратський список» не має юридичної сили. Жодних санкцій за потрапляння до нього не передбачено. Єврокомісія вважає, що документ має спонукати власників, операторів і правоохоронців поліпшувати ситуацію із захистом інтелектуальної власності.


У 2017 році в Україні заблокували доступ до VK. У вересні 2020 року соцмережа знову стала доступною на території країни без використання «обхідних» програм (VPN). У травні 2020 року РНБО продовжила заборону на російські соцмережі, зокрема й на VK.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі