Маркет крафтової їжі та напоїв Foody Gastro Market, який планували провести на Житньому ринку з 15 по 24 грудня, не відбудеться. Про це The Village Україна повідомили в проєкті Foody, який мав організовувати маркет.

«На жаль, з огляду на нові обмеження ми вимушені призупинити проведення Foody GastroMarket на Житньому», – повідомили там.

Водночас Foody вирішили запустити мережу гастромаркетів «Гастромаркет Foody», позиціюють як першу мережу гастромаркетів домашньої їжі.

«Це новий формат продуктового ритейлу, побудований за принципом європейських гастромаркетів – ринків, де продають безпосередньо виробники локальної продукції. Але в нас це працюватиме у форматі магазину», – пояснили у Foody.

Перші два «Гастромаркети Foody» з’являться в Києві, зараз вирішують, де вони будуть розташовані.

Продаватимуть тільки свіжі товари й продукти, які продавці привозитимуть щодня: серед іншого, будуть м’ясний, молочний, кондитерський і хлібобулочний відділи. Також «Гастромаркет Foody» планує налагодити доставку.


Foody – маркетплейс українських виробників крафтових продуктів, де об’єдналися виробники, фермери, домашні бізнеси з виробництва продуктів. Станом на сьогодні на Foody продають локальні товари майже 100 продавців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Foody