Київський клуб Otel' на Нижньоюрківській, 31, оголосив про збір коштів, які необхідно сплатити за оренду та комунальні послуги. До Нового року в Otel' хочуть зібрати понад 200 тисяч гривень, повідомляє заклад у Facebook.

У клубі розповіли, що від початку карантину всі заходи було скасовано, а поодинокі події, що відбулися, проходили в дуже обмеженій кількості відвідувачів.

«Загалом уже майже рік як ми не працюємо у звичному розумінні цього слова. За цей час хоч якось полегшувати ситуацію допомагали невеликі приватні заходи. Проте у світлі останніх подій, пов’язаних із поліцейськими рейдами та заборонами на проведення будь-чого, ми просимо вас про допомогу», – кажуть в Otel’.

Зараз борг закладу за оренду та комунальні послуги становить майже 220 тисяч гривень. Цю суму планують зібрати до Нового року, аби оформити новий договір і працювати далі.

Приміщення клубу. Фото: Otel'

Підтримати Otel' можна за реквізитами, які опубліковані в соцмережах закладу.

Уночі, з 5 на 6 грудня, поліція виламала двері клубу Otel' на Нижньоюрківській, хоча в цей час вечірки там не було. «У приміщенні клубу знаходилися дві людини: мій знайомий Владислав і художниця Оксана «Антігона». Вони готували костюм для зйомки. Ні на вулиці, ні всередині інших людей не було», – розповів The Village Україна Павло Дергачов, представник клубу.

За словами Дергачова, у клуб увірвалися декілька представників поліції (з розпізнавальними знаками) та люди у військовій формі (без розпізнавальних знаків).

Клуб Closer, який також працює на Нижньоюрківській, 31, оголосив, що починає збирати гроші, щоби не закритися. Загалом Closer необхідно зібрати понад мільйон гривень: 600 тисяч – до 20 грудня, ще стільки ж – до кінця зими. Станом на 15 грудня клуб уже зібрав понад 22 тисячі євро.

Ми поспілкувалися з людьми, які допомагають клубу, і запитали, чому вони це роблять і що їх пов’язує із Closer.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі