Корпоративні користувачі Gmail можуть редагувати прикріплені до листів файли Microsoft Office, як це раніше було доступно для власних файлів Google Docs або Sheets, повідомили у Google.

У хмарному офісі Google Workspace (результат недавнього ребрендингу G Suite, до складу входять Google Docs, Sheets, Slides, Meet і Calendar) тепер доступна сумісність із форматами файлів Microsoft. Раніше поштові вкладення дозволялося лише переглядати, а для внесення правок їх треба було імпортувати в Google Drive.

Тепер Gmail дозволяє відкривати та працювати з документами Microsoft Office як з будь-яким іншим текстовим файлом, електронною таблицею або презентацією в Google Docs. Документ після редагування зберігається в оригінальному форматі.

Прикріплений документ можна редагувати одразу на пошті /cloud.google.com

Додатково для Google Workspace випустили новий плагін Macro Converter для перенесення макросів із файлів Excel у Google Таблиці.

Google працює над сумісністю офісних файлів із власним сервісом Google Docs. Компанія запустила поліпшений конвертер для Google Workspace, що призначений для простішого імпорту макросів з документів Excel у Sheets. Також компанія планує поліпшити підтримку орієнтації документів і зображень у Google Docs. Оновлені функції з підтримки зображень мають з’явитися у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі