Вартість житлового будинку, який продається в британському Бристолі, виросла в 15 разів після того, як Бенксі намалював на ньому графіті, повідомляє ВВС.

До цього будинок коштував 340 тисяч фунтів, зараз же він оцінюється в 5 мільйонів фунтів. Власники будинку заморозили продаж на кілька днів, щоб встановити нову ціну.

Графіті вкрили захисною фарбою та встановили біля нього сигналізацію. Також зараз вирішують, що робити, якщо нові власники не захочуть піклуватися про твір: є вже варіанти віддати його міській раді Бристоля або в музей.

На новому графіті Бенксі зображена бабуся, яка чхає, водночас в неї вилітає вставна щелепа та падають особисті речі. Твори Бенксі часто пов’язані з актуальними проблемами суспільства. Цей, очевидно, стосується пандемії COVID-19.


Бенксі втратив авторські права на малюнок «Метальників квітів», програвши справу проти компанії Full Color Black, яка випускає вітальні листівки. Компанія заявила, що може використовувати зображення з трафарету через анонімність художника.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Бенксі