У топ-25 рейтингу країн світу за рівнем кібербезпеки ввійшла Україна. Список National Cyber Security Index («Державний індекс кібербезпеки») складає Фонд електронного урядування Естонії.

«Це глобальний індекс, який вимірює готовність країн запобігати кіберзагрозам і відповідати на інциденти», – розповідають упорядники рейтингу. Серед критеріїв – здатність держави визначати загрози, створення систем безпеки та розвиток освіти у сфері кібербезпеки.

Індекс України в рейтингу становить 68,83 зі 100 можливих балів. У списку країна випередила, наприклад, Японію, Південну Корею й Ізраїль. Усього в рейтингу 160 країн.

Востаннє «Державний індекс кібербезпеки» складали у 2018 році. Як порівняти з ним, Україна піднялася на чотири позиції. «Поліпшення позиції України в індексі кібербезпеки стало можливим завдяки ухвалнню протягом останнього року низки законодавчих актів у галузі кібербезпеки та кіберзахисту», – коментують у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Очолила рейтинг Греція з показником 96,10. У топ-10 також Чехія, Естонія, Литва, Іспанія, Бельгія, Фінляндія, Словаччина, Хорватія та Франція. Останню сходинку посів Південний Судан.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: USA