Заборону на китайський застосунок TikTok у США відтермінували до 4 грудня 2020 року, повідомляє Reuters.

Компанія-власник програми ByteDance веде переговори щодо завершення угоди з Walmart Inc та Oracle Corp про переведення американських активів TikTok у їхню власність.

TikTok не коментує ситуацію, кажуть у Reuters.


Китайський сервіс TikTok хочуть закрити в США, бо застосунок отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки.

 Спершу колишній президент США Дональд Трамп дав 45 днів для TikTok, щоб вони змінили власників і продали сервіс американській компанії. Згодом цей термін він продовжив до 90 днів 

2 серпня про намір купити TikTok заявила Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Але ByteDance, що володіє соцмережею TikTok, вирішила не продавати американський сегмент сервісу IT-корпорації Microsoft.

18 серпня Трамп сказав, що її може купити «хороша компанія» Oracle. Власник Oracle Ларрі Еллісон – єдиний магнат з Кремнієвої долини, який відкрито підтримує Дональда Трампа.

 У вересні 2020-го компанії Oracle і Walmart повідомили, що можуть купити TikTok за 12 мільярдів доларів. Але власники соцмережі хочуть 60 мільярдів.

Виконавчий директор соцмережі TikTok Кевін Маєр пішов у відставку після того, як компанія подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа (який хоче заборонити соцмережу в США).

 У вересні 2020 року окружний суддя США призупинив рішення президента Дональда Трампа про заборону завантаження застосунку TikTok. Це сталося унаслідок телефонного судового засідання, де адвокат TikTok Джон Холл назвав рішення Трампа порушенням свободи слова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі