Антимонопольний комітет дозволив Novus придбати 100% капіталу мережі супермаркетів Billa.

Обидві компанії проводять однакову діяльність тільки у двох сферах:

 роздрібна торгівля продовольчими та непродовольчими товарами в Києві, Борисполі та Ірпені,

 надання в оренду (суборенду) комерційної нерухомості під торгівлю в Києві.

Спільні частки від бізнесу становлять 10–15 % у торгівлі продовольчими товарами, менш як 5% – непродовольчими й менш як 5% – на ринку оренди нерухомості.

Тому угода про купівлю капіталу Billa не спричинить монополізацію чи суттєве обмеження конкуренції на товарних ринках України, пояснюють в антимонопольному комітеті.


Billa в Україні – це частина концерну REWE Group, що був заснований у 1927 році в Німеччині. Перший супермаркет в Україні відкрили 3 лютого 2000 року в Києві.

Під час кризи 2014 року Billa згорнула діяльність у регіонах України. Тоді мережа зосередилася тільки на київському регіоні. Протягом наступних років ритейлер знову інвестував у масштабування мережі. Тож Billa об’єднала 34 магазини в Києві й області, а також один супермаркет у Житомирі.

Novus входить у литовську групу BT Invest. В Україні працює з 2009 року. Мережа Novus складається із 46 магазинів.

 У вересні 2020 року австрійська компанія Rewe International AG заявила про продаж 100% капіталу мережі магазинів Billa-Україна власнику Novus. Billa й Novus не озвучують вартість угоди. Кажуть, що Novus і Billa продовжать працювати у звичайному режимі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обладинка: Billa