Фермери звернулися в Європарламент із вимогою дозволити використання таких термінів, як стейк, ковбаса, ескалоп і гамбургер тільки для продуктів, що містять м’ясо,  повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Запропонована поправка має заборонити продавати товари з назвами «вегетаріанський гамбургер» чи «веганська ковбаса».

Крім цього,  фермери пропонують заборонити описувати немолочні товари як подібні до таких.

Асосіцація фермерів Copa Cogeca вважає, що такі терміни плутають споживачів і завдають шкоди фермерам. Водночас прихильники рослинної їжі (у тому числі – Unilever та Ikea) кажуть, що запропоновані правки «не відповідають поточному клімату».

Європарламент не може накласти заборону, але повинен визначитися зі своєю позицією й оприлюднити її до дебатів. Вони відбудуться на цьому тижні.


 У 2017 році в Європі заборонили використовувати терміни «соєве молоко» та «веганський сир». Назви – молоко, вершки, масло, сир і йогурт – можна застосовувати виключно для продуктів, виготовлених із молока.

 У листопаді 2019 року компанія Dean Foods, найбільший виробник коров’ячого молока у США, оголосила про банкрутство. Причиною стало те, що американці стали пити значно менше коров’ячого молока – замість нього вони вживають рослинне.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі