Геймдев-компанія Wargaming, яка відома за розробкою гри World of Tanks, перевезла з Мінська до Києва близько 300 працівників, повідомляє ain із посиланням на власні джерела.

Наразі невідомо, як довго айтішники працюватимуть у Києві.

Водночас до Вільнюса компанія планує перевезти близько 500 співробітників із сім’ями.

Усього в мінському офісі Wargaming працює близько 2 000 людей.


 З 9 серпня в Білорусі тривають протести проти фальсифікації виборів і насильства щодо мирних демонстрантів. Учасники вимагають відставки Олександра Лукашенка. У перші дні протестів поліція затримала майже 7 тисяч протестувальників, понад 200 людей отримали травми, п’ятеро загинули.

 Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі та засудив насильство щодо протестувальників. А Верховна Рада підтримала введення санкцій проти Білорусі.

 Через нестабільну політичну ситуацію IT-компанії почали вивозити своїх працівників із Білорусі (затримання ІT-спеціалістів і тривалі відключення інтернету – це ризик для бізнесу). 4 жовтня Україна спростила в’їзд і працевлаштування для ІТ-фахівців із Білорусі.

 У Києві із серпня відбулась низка акцій солідарності з білоруським народом. А на фасад КМДА вішали біло-червоно-білий прапор.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Яна Сич