Apple звернулася до керівництва месенджера Telegram із вимогою заблокувати білоруські канали, які публікують особисті дані правоохоронців. Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

«Apple просить, щоб ми закрили три канали, якими жителі Білорусі викривали особи своїх гнобителів. Їх турбує те, що публікація особистої інформації правоохоронців і пропагандистів може підбурювати до насильства», – пише Дуров.

За його словами, ситуація «не чорно-біла» й сам месенджер поки що не буде блокувати канали @karatelibelarusi, @chatpartizan і @belarusassholes. Але для користувачів iOS вони можуть стати недоступними.


 З 9 серпня в Білорусі тривають акції протесту проти фальсифікації результатів виборів і застосування насильства щодо мирних демонстрантів. Учасники вимагають відставки Олександра Лукашенка. У перші дні протестів поліція затримала майже 7 тисяч протестувальників, понад 200 людей отримали травми, п’ятеро загинули. Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі та засудив насильство щодо протестувальників.

 Через нестабільну політичну ситуацію IT-компанії почали вивозити своїх працівників із Білорусі. Зокрема, PandaDoc відкриває офіс в Україні, сюди вже переїхали 60 працівників із Білорусі. Одними з головних причин стали затримання IT-спеціалістів і тривалі відключення інтернету, через що компанії зазнали збитків.

 4 жовтня Україна спростила в’їзд і працевлаштування для ІТ-фахівців із Білорусі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анастасія Дейна