27 вересня окружний суддя США призупинив рішення президента Дональда Трампа про заборону завантаження застосунку TikTok, повідомляє National Public Radio.

Це сталося унаслідок телефонного судового засідання, де адвокат TikTok Джон Холл назвав рішення Трампа порушенням свободи слова.

TikTok у США налічує близько 100 мільйонів користувачів і є сучасною версією міського майданчика комунікацій, додав адвокат.

У відповідь суддя Карл Ніколс з окружного суду США в окрузі Колумбія зупинив заборону, яка повинна була розпочатися опівночі в неділю 27 вересня.


Китайський сервіс TikTok хочуть закрити в США, бо застосунок отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки.

2 серпня про намір купити TikTok заявила Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Але ByteDance, що володіє соцмережею TikTok, вирішила не продавати американський сегмент сервісу IT-корпорації Microsoft.

18 серпня Трамп сказав, що її може купити «хороша компанія» Oracle. Власник Oracle Ларрі Еллісон – єдиний магнат з Кремнієвої долини, який відкрито підтримує Дональда Трампа.

Виконавчий директор соцмережі TikTok Кевін Маєр пішов у відставку після того, як компанія подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа (який хоче заборонити соцмережу в США).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі