Українська компанія Petcube випустила нову «розумну» камеру Petcube Сam.  Вона доступна лише на американському Amazon за 39,99 доларів.

Камера дозволяє спостерігати за домашніми тваринами вночі завдяки системі нічного бачення та має вбудований чат для віддалених консультацій із ветеринарами. Це перша подібна камера для домашніх тварин у світі, кажуть у Petcube.

Також завдяки Petcube Сam можна чути домашніх улюбленців і говорити до них (через смартфон).

«70% проблем з домашніми тваринами можна вирішити без візиту до ветеринара. Коли ви перевіряєте записи камери та помічаєте щось підозріле, можете відразу проконсультуватися в професійного лікаря онлайн. Це заощадить час і гроші на поїздці до клініки та зменшить карантинні ризики», – коментує Ярослав Ажнюк, СЕО та співзасновник Petcube.

Систему онлайн-чату з ветеринарами розробили спільно з каліфорнійською компанією Fuzzy Pet Health. Усі користувачі Petcube Cam отримують першу консультацію безкоштовно (потім – 4,99 долара на місяць).

Cam є найменшою та найбільш компактною камерою в лінійці продуктів Petcube: 5-сантиметровий куб встановлено на гнучкій підставці, яку можна регулювати, щоб отримати зручний кут огляду.

Камера передає чітке 1080p HD відео через ширококутний об’єктив у 110°, має 8-кратне цифрове збільшення та нічне бачення на відстані до 9 метрів у темряві.

Також камера забезпечує двосторонній аудіозв’язок. Це дозволяє чути, що відбувається в кімнаті та розмовляти зі своїм улюбленцем. Petcube Cam використовує той самий мобільний застосунко, що й інші продукти компанії: Petcube Bites 2 і Petcube Play 2.

Користувачі можуть перемикатися між різними пристроями в застосунку, а також ділитися доступом до камери із сім’єю, друзями та широким загалом. Як й інші камери компанії, Cam доповнюється сервісом Petcube Care, який зберігає короткі кліпи з історією подій, зафіксованих на камеру.

«Люди мають невичерпну потребу бути хорошими сучасними батьками. Для своїх дітей, для домашніх тварин, для тих, за кого відповідають. Petcube допомагає краще дбати про своїх улюбленців завдяки новітнім технологіям. І майже 100-мільярдний ринок товарів і послуг для тварин у США чудово реагує на інновації. Кінцева мета Petcube – під’єднати хатніх тварин до інтернету й дати їм голос. Удосконалення камер, використання комп’ютерного бачення, машинного навчання для визначення стану й патернів поведінки улюбленців – це все невеликі кроки на цьому довгому шляху», – коментує The Village Україна новий продукт Андрій Клен, маркетинговий директор і співзасновник Petcube.

На питання, чи планує компанія виходити на український ринок у майбутньому і як вони це бачать, Клен відповів: 

«Українська культура виховання домашніх тварин має свої особливості, проте вона стає все більше подібною до західних. Категорія розумних домашніх камер доволі нова для наших користувачів і вартість таких інновацій має значення. Ми сподіваємося, що низький чек на Petcube Cam сприятиме інтересу до продукту. Ми відкриті для дистрибуції в Україні та розглядаємо різні можливості, а ця сторінка допоможе нам краще зрозуміти ситуацію. Будь ласка, залишайте свій фідбек».


 Petcube – українська компанія, яка займається розробкою технологій для домашніх тварин. Petcube запустили у 2013 році завдяки Kickstarter. З моменту свого заснування Petcube випустила три інтерактивні камери для домашніх тварин і залучила інвестиції на суму 14 мільйонів доларів. Офіси компанії знаходяться в Києві, Сан-Франциско та Шеньчжені.

 Petcube переосмислює догляд за домашніми тваринами та створює камери й програмне забезпечення, що поєднує людей з їхніми домашніми улюбленцями: пристрої дозволяють власникам дистанційно спостерігати, розмовляти, розважати й годувати хатніх улюбленців, піклуючись про їхню безпеку та здоров’я.