14 вересня Кабмін ухвалив постанову про впровадження електронного каталога Prozorro Market, повідомила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді.

Електронний каталог Prozorro Market працюватиме у форматі державного онлайн-магазину.

Планується, що він допоможе малому та середньому бізнесу продавати свої товари державі. А установам – купувати товари за вигідними цінами. Зокрема, пальне, канцелярію, комп’ютерну техніку, меблі.

Prozorro Market дасть змогу проводити закупівлі до 200 тисяч гривень. Для монопольних замовників – до 1 мільйона гривень.

Зараз Prozorro Market працює в пілотному режимі. У ньому можна проводити закупівлі на суму до 50 тисяч гривень. Після ухвалення урядом постанови про порядок формування та використання електронного каталога відбудеться повноцінний запуск.


 У 2019 році система публічних закупівель Prozorro оголосила запуск першого державного онлайн-магазину – Prozorro Market. Цей інструмент дає змогу швидше та простіше здійснювати угоди й формувати звіти про купівлю. Товари купуються без оголошення тендеру, як у звичайному інтернет-магазині.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі