3 вересня акції Apple впали на 8 %. Через це компанія втратила близько 180 мільярдів доларів ринкової капіталізації, повідомляє Barrons's.

Окрім Apple, усі технологічні компанії фондового індексу S&P 3 вересня до обіду впали на 5,4 %, повідомили Daily Mail. Хоча за рік показали зростання більш ніж на 30 % – найвище серед інших секторів S&P.

Явного каталізатора для такого падіння не було, адже прогнози компаній збігалися з економічною реальністю ринку.

Жодна технологічна компанія не очікувала падіння акцій, пояснює Daily Mail. Але, крім Apple, впали акції Facebook, Amazon, Microsoft і материнської компанії Google Alphabet.

Причина в інвесторах. Вони зробили ставку на те, що технологічні гіганти, поміж яких й Apple, будуть продовжувати отримувати прибуток, оскільки під час пандемії люди проводять ще більше часу в інтернеті зі своїми гаджетами. А тому шукали більш дешеві акції поза технологічними компаніями.

«Зараз на ринку переважає думка, що це здорова корекція», – сказав Майк Зігмонт, глава відділу торгівлі та досліджень Harvest Volatility Management в Нью-Йорку. Ринку треба перепочити, вважають аналітики.

Обвал акцій став для Apple найбільшим одноденним обвалом за всю історію на американському ринку. Утім ринкова капіталізація компанії, як і раніше, перевищує 2 трильйони доларів. Навіть враховуючи одноденне падіння, акції Apple зросли на 65 % з початку 2020 року й на 127 % за останній рік.


 У серпні 2020-го Apple стала першою американською компанією, ринкова вартість якої склала 2 трильйони доларів, усього через два роки після того, як вона стала першою компанією, що досягла 1 трильйона доларів. Жодна компанія в США ще не мала такої біржової вартості.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі