11 українських освітніх проєктів увійшли до переліку найкращих EdTech-проєктів Східної Європи за версією аналітичної компанії HolonIQ.

Конкурс, у якому взяли участь 800 учасників, проводили спільно з освітньою конференцією EdCrunch. Обрали 100 найкращих проєктів. Окрім України, там також компанії з Білорусі, Молдови, Казахстану, Вірменії та РФ.

Серед найкращих EdTech-проєктів 11 українських компаній (в алфавітному порядку):

 Basenji Apps – застосунок для вивчення англійської та трекер-настрою;

 Besmart – курс підготовки до випускних іспитів;

 EnglishDom – онлайн-школа англійської мови;

 Enguide – сервіс вибору курсів англійської мови;

 Jooble – сервіс пошуку роботи;

 Parta – освітній портал;

 SkillUp – курси підготовки IT-спеціалістів;

 Skyworker – сервіс пошуку IT-вакансій;

 Speechyard – сервіс вивчення англійської за фільмами;

 Studway – онлайн-видання про освіту;

 Vseosvita – сервіс підвищення освітньої кваліфікації.

Девять з них спеціалізуються на освіті: проєкти з вивчення іноземних мов, навчання ІТ-спеціальностям, підготовці до випускних іспитів чи інформування про освітні новини та можливості. Ще два допомагають знайти роботу.

Ціль рейтингу HolonIQ – привернути увагу інвесторів до стартапів і сформувати знання учасників EdTech ринків про проєкти в інших країнах. В основі методології рейтингу – ринкові позиції компаній і попит на їхній продукт, його якість і технологічність, фінансова стабільність, привабливість для інвестицій, прогрес і динаміка, а також команда, яка реалізує проєкт.

Результати рейтингу будуть використані для формування програми EdTech конференції EdCrunch 2020, що відбудеться в листопаді 2020 року (учасників включать у звіти, що будуть доступними для аналітиків з усього світу).


Holon IQ – міжнародне аналітичне агентство, засноване в 2018 році. Спочатку компанія займалася інвестуванням в освітні стартапи, але переключилася на аналіз ринку, аби допомогти більшій кількості проєктів.