У першому фізичному магазині IKEA в Україні буде розширений асортимент, як порівняти з онлайн-магазином, а його площа буде більше п’яти тисяч квадратних метрів. Про це «Інтерфакс-Україна» розповів керівник IKEA в Україні Флоріан Мелле.

«Плануємо розширити пропозицію до понад 5 000 артикулів товарів. Активно працюємо над тим, щоб усунути всі наявні прогалини в роботі онлайн-магазину. Працюємо над розширенням і плануємо, що всі ці товари будуть доступними вже на момент, коли ми відкриємо фізичний магазин у Києві. Ба більше, ми хочемо, аби вони стали доступними для покупців ще швидше».

Площа магазину буде більше 5 тисяч м². У ньому буде комбінація аксесуарів і меблів в інсталяціях.

«У Києві відкриється магазин міського формату без відділу їжі й ресторану, але ми прагнемо запустити їх якомога швидше. Зараз ми відкрили дві важливі вакансії: food-менеджер і бізнес-аналітик ринку їжі. Ці люди допоможуть нам відкрити кафе та зробити нашу їжу доступною для всіх».

В Києві відкрить магазин у форматі city store, який менше традиційного. IKEA каже про амбіцію «бути ближчими до сучасних споживачів і їхніх звичок». У цьому випадку йдеться передусім про людей, які живуть у центральній частині міст, не водять машину та хочуть швидшого досвіду взаємодії.

Міський магазин обрали ще й тому, що це більш гнучкий формат, який можна відкрити швидше, ніж традиційні формати IKEA – blue-box.


 Перший магазин IKEA планувала відкрити в Ocean Mall улітку 2019 року. Пізніше компанія вирішила відкрити магазин у торговому центрі Blockbuster Mall на проспекті Степана Бандери.

 Для українського ринку в компанії почали шукати працівників ще в липні 2018 року. А в липні 2019-го оголосили про відкриття ще 100 вакансій.

 IKEA подвоїла потужності онлайн-магазину в Україні й оголосила про відкриття двох додаткових пунктів видачі замовлень у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: IKEA