Торговельно-розважальний центр Sky Mall придбав Іван Фурсін, колишній бізнес-партнер олігарха Дмитра Фірташа. Про це пише «Новое время» з посиланням на джерела.

«Один з найуспішніших ТРЦ столиці Sky Mall змінив власника. Бізнесмен Іван Фурсін викупив центр, який за борги перейшов у банк «Південний», – пише видання.

Інформацію про нового власника підтвердили в компанії Arricano естонського бізнесмена Хіллара Тедера (який називає себе власником ТРЦ), а також партнер Тедера – Андрій Адамовський.

Тепер Тедер, який втратив контроль над Sky Mall, розглядає ймовірність позову в міжнародний інвестиційний арбітраж проти України для компенсації збитків.

ТРЦ Sky Mall на лівому березі Києва / скріншот з відео

 Будувала ТРЦ компанія Arricano Хіллара Тедера, у 2009 році залучивши в проєкт бізнесмена Адрія Адамовського. Останній згодом відмовився продавати свою частку Тедеру, через що між сторонами виникла судова суперечка. У 2014 році право власності на ТРЦ перейшло до банку «Південний» через непогашення заборгованості в сумі 32 мільйони доларів, у компанії Arricano назвали борг фіктивним. У 2016 році Лондонський арбітражний суд зобов’язав повернути SkyMall компанії Arricano Real Estate Plc, але цього так і не було виконано. З того часу банк «Південний» шукав стороннього інвестора.


 Sky Mall – один з найбільших ТРЦ Києва площею близько 88 тисяч м². Працюють близько 250 магазинів, серед яких H&M, Zara, Bershka, Massimo Dutti, Brocard, United Colors of Benetton, Lacoste, Mango, Colin's, а також кінотеатр, боулінг, паркінг на 3,6 тис. машиномісць.

новина доповнюється