В «Укрзалізниці» розповіли, як дотримуватимуться рекомендацій Міністерства охорони здоров’я в пасажирських поїздах.

Під час рейсу провідники щогодини прибиратимуть у вагонах: митимуть туалети, підлогу в салоні, протиратимуть поручні, дверні ручки й кнопки. У кожному вагоні встановлять санітайзери для пасажирів.

Вагони будуть заповнені лише на 50%: у кожному купе буде не більше двох пасажирів. Поїзди будуть дезінфікувати перед і після рейсу, посилять обробку білизною під час прання.

У поїздах тимчасово не пропонуватимуться напої й кондитерські вироби, а гарячу воду для напоїв пасажирам надаватимуть лише у власний посуд. Також не рекомендують пересуватися між вагонами.

У вагонах розмістили наліпки з правилами щодо особистої гігієни під час карантину, а працівники поїздів матимуть захисні маски й рукавиці.

На вокзалах будуть частіше прибирати й дезінфікувати приміщення з пасажирами, а біля залізничних кас нанесуть розмітку для соціальної дистанції.

Біля входу у вокзал усім відвідувачам мірятимуть температуру тіла. Також температуру мірятимуть пасажирам, які сідатимуть у поїзд.


 З 1 червня «Укрзалізниця» планує запустити 42 поїзди, компанія поступово відкриває продаж квитків на поїзди «Інтерсіті» й далекого сполучення.

 Компанія також запускає частину приміських поїздів: тут перелік перших 10 областей, де відновлять роботу електричок.

 З 27 травня в Україні відновили роботу залізничних кас на вокзалах, також можна придбати квитки на рейси онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Юлія Вебер для The Village Україна