Бібліотека «Світло» на Воздвиженці, яку влітку 2019 року відкрили засновники проєкту BOtaN, припинить роботу. Проєкт перетвориться у центр професійного розвитку та адаптації, повідомив співзасновник бібліотеки Олексій Іванов.

Після карантину «Світло» повністю зосередиться на виробництві навчального контенту.

«Півтора місяця тому ми закрили двері читального залу для відвідування [через карантин] і, на жаль, вони більше не відкриються. Нам сумно, але ми жертвуємо локацією і функціоналом безкоштовної бібліотеки, щоб консолідувати усі свої ресурси й зусилля та спрямувати їх на те, що ми зараз вважаємо дійсно важливим. На контент», – каже Іванов.

Засновники проєкту уже придумали й розробляють нову платформу для навчання. Вона об'єднає в собі все найнеобхідніше з онлайн та офлайн-форматів.

«Ми зосередимося на областях діяльності й навичках, які потрібні, щоб максимально швидко адаптуватися до викликів сучасного світу», – додає Іванов.

Увагу акцентують на актуальних компетенціях, інноваціях, креативності, інтерактивному середовищі та digital-продуктах.


 Бібліотека «Світло» почала роботу на Воздвиженці, на вулиці Дегтярній у липні 2019 року. Це новий проєкт від засновників бібліотеки BOtaN, яка припинила роботу через виставлення будівлі на продаж. «Світло» працював як простір із безкоштовною бібліотекою, подієвим майданчиком та онлайн-лекторієм.

Фото: «Світло»