Апеляційний суд Києва відхилив скаргу державного «ПриватБанку» на рішення Печерського суду Києва про стягнення з банку 250 мільйонів доларів (7 мільярдів гривень) на користь українських бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів. Про це пише «Ліга.Фінанси».

Йдеться про виплату коштів, які зберігалися на депозитах шести компаній, пов'язаних із бізнесменами Суркісами в кіпрській філії «ПриватБанку» до націоналізації.

«Суд фактично дозволив примусове стягнення коштів із «ПриватБанку», незважаючи на те, що рішення за змістом суперечки поки не було. Стягнення, відповідно до ухвали суду, виступає вбезпеченням за позовом компаній Суркісів, які в ряді паралельних процесів оскаржують зв'язаність із Коломойським і Боголюбовим», – пояснює «Ліга.Фінанси».

Печерський суд Києва зобов'язав «ПриватБанк» виплатити гроші ще у лютому 2020 року. Суд постановив, що банк має виконати умови депозитних договорів, укладених із компаніями бізнесменів.

«ПриватБанк» у суді наполягав на тому, що виконання договорів неможливе, оскільки депозити були конвертовані в капітал банку під час націоналізації, як засоби, що належать пов'язаним особам з ексвласниками банку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.


 «ПриватБанк» у грудні 2016 року був націоналізований рішенням українського уряду.  До цього головними бенефіціарами банку були українські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.