Київрада вирішила надати 50%-ві пільги для малого та середнього бізнесу за оренду комунального майна під час карантину.

Таке рішення підтримали депутати, щоб захистити малий і середній бізнес під час карантину.

«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, що працює у столиці. І який сьогодні найбільш вразливий у такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня», – сказав міський голова Віталій Кличко.

Пільги почали діяти з 11 березня і триватимуть до 31 липня. Якщо орендарі комунального майна не зможуть використовувати приміщення, то до 31 липня вони сплачуватимуть 1 гривню за оренду.

У Києві здають в оренду майже 900 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень. Більшу частину орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч компаній.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

За останніми офіційними даними, в Україні 218 випадків коронавірусу, за останню добу захворіло 62 особи. Найбільше хворих у Чернівецькій (47), Київській (32), Тернопільській (25), Івано-Франківській (24) областях. У Києві 47 випадків інфікування.