Шведська компанія IKEA може перенести запуск бізнесу в Україні в обіцяні терміни через пандемію коронавірусу, повідомили в компанії для агентства Інтерфакс-Україна».

«У зв'язку з пандемією коронавірусу аналізуємо можливі тимчасові рамки й наступні кроки», – кажуть в IKEA.

Водночас компанія не заперечила плани виходу на український ринок.

Раніше IKEA повідомляла про наміри запустити e-commerce в Україні навесні 2020 року.


 У 2018 році IKEA заявила, що планує відкрити перший в Україні магазин у форматі city store у 2019 році. Він мав з'явитись у київському ТРЦ Ocean Mall. Через затримку будівництва компанія сказала, що розглядає альтернативні шляхи запуску бізнесу в Україні. Відкриття магазину запланували на кінець 2019 року, проте компанія вирішила спочатку запустити формат e-commerce навесні 2020 року, а вже тоді фізичний магазин.

 Перший в Україні магазин IKEA відкриють у торговому центрі Blockbuster Mall на проспекті Степана Бандери. Про це The Village Україна стало відомо з власних джерел.

 IKEA оголосила про пошук українських виробників для співпраці, а також розпочала набір працівників для українського підрозділу.

 Розвитком мережі в Україні займається «IKEA Південно-Східна Європа», що є частиною IKEA Group.


 Уряд України ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.