YouTube та Netflix знизять якість своїх відео у Європі на місяць. Так хочуть зменшити перевантаження мережі, повідомляє Bloomberg.

Через карантин у країнах ЄС у зв'язку із пандемію коронавірусу навантаження на мережу зросло. Сервіси погодились тимчасово знизити якісь відео з HD до стандартної.

За оцінками Netflix, зниження якості відео скоротить трафік сервісу в Європі на 25%, але водночас дозволить надавати якісний сервіс користувачам.

В YouTube заявили, що вони продовжують співпрацювати з урядами європейських країн і мережевими операторами, щоб мінімізувати навантаження на систему.

Рішення ухвалили після звернення єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон: він закликав найбільші відеосервіси транслювати відео в стандартній якості, а не в HD, щоб зменшити навантаження на мережу.


Станом на 20 березня у світі зафіксовано вже понад 245 тисяч випадків інфікування коронавірусом Covid-19 в усьому світі.

У ВООЗ повідомили, що Європа стала новим епіцентром пандемії коронавірусу через збільшення випадків захворювання в Італії та сусідніх країнах. У більшості країн Європи введений карантин. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі