В Одесі запустили автопрокат електросамокатів Kiwi. Це перше місто в Україні, де з'явилась ця послуга від Kiwi, 7-8 березня її запустять у Києві, пише «Маяк».

В Одесі електросамокати не будуть прив'язані до певних точок-баз. Їх можна залишити в будь-якій точці центру у межах вказаної зони.

Щоб почати користуватися сервісом, потрібно завантажити додаток Kiwi і зареєструватися. Потім треба поповнити свій рахунок, щоб можна було взяти самокат в оренду.

Додаток дозволить шукати самокат поблизу: місцерозташування вільних пристроїв буде вказано на карті. Для розблокування самоката потрібно відсканувати QR-код на кермі. За це з рахунку знімуть 10 гривень, далі будуть списувати по 3 гривні за кожну хвилину.

Щоб почати рух, потрібно прибрати підніжку, відштовхнутися і натиснути на важіль праворуч на кермі самоката.

Електросамокат не потрібно буде відвозити назад. Його можна залишити де завгодно в межах зони на карті додатку, але так, щоб він не заважав перехожим і автівкам. Після того як припаркувались, треба відзначити у додатку, що закінчили поїздку, і сфотографувати самокат.

Автопрокат електросамокатів планують запустити й в інших містах України, але дати поки невідомі.


 Компанія Bolt у листопаді 2019 відкрила в Києві першу точку оренди електричних самокатів: вона працюватиме на території технологічного парку UNIT.City в тестовому режимі. Повноцінну оренду в Києві планують запустити навесні, згодом хочуть відкрити точки в інших містах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Kiwi