Україна спільно з Білоруссю планують розвивати судноплавство на Дніпрі та річці Припять, повідомляють у Міністерстві інфраструктури.

«Нашим основним завданням і метою подальшого співробітництва є розвиток річкового судноплавства на річках Припять і Дніпро, відновлення повноцінного судноплавства, у тому числі в рамках реалізації проєкту Е-40. Проєкт з відновлення міжнародного річкового шляху Е-40 вийшов на стадію практичної реалізації», – коментує міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Е-40 – водний шлях, який пролягає на території України, Білорусі та Польщі і сполучає Чорне та Балтійське моря. Його протяжність становить понад 2 000 кілометрів.

З початком навігації на річках Дніпро та Прип’ять почнуть роботи з черпання та доведення до суднохідних глибин.

Україна та Білорусь планують запустити спільний туристичний річковий маршрут з Києва до білоруського Мозира. Судно, яке здійснюватиме поїздки, має бути готовим до виходу в рейс на кінець квітня 2020 року.


Раніше в Міністерстві інфраструктури заявили, що дно річки Прип’ять планують поглибити, щоб відновити міжнародне водне сполучення на шляху Е-40.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі