З 1 лютого 2020 року SkyUp Airlines призупинить виконання регулярних рейсів до Шарджі із Запоріжжя, Львова та Харкова, повідомляють у компанії.

Це пов’язано із продовженням заборони виконання польотів у повітряному просторі Ісламської Республіки Іран та Республіки Ірак, введеною Державіаслужбою України з 9 січня 2020 року.

Необхідність облітати території Ірану та Іраку спричинила збільшення тривалості польотів, а також потребу робити зупинку в дорозі для дозаправлення, пояснюють у SkyUp Airlines.

«Щоб зробити наші польоти безпечнішими, ми змінили ці маршрути – наразі ми літаємо через території Єгипту і Саудівської Аравії, а також робимо зупинку для дозаправлення в Анталії. Така необхідність збільшує час польоту щонайменше на три години. Це створює незручності для наших пасажирів, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропортах прильоту – Запоріжжі, Львові, Харкові», – прокоментував співвласник авіакомпанії Олександр Альба.

Щойно заборону прольоту над територіями Іраку та Ірану скасують, авіакомпанія SkyUp Airlines розгляне можливість повернутися до виконання цих рейсів.

Всім пасажирам, які придбали квитки до Шарджі, обіцяють повернути вартість квитків. Для цього треба звернутись у компанію.

Рейси SkyUp до Коломбо (Шрі-Ланка) продовжать з додатковою посадкою в Анталії на зворотному шляху.