У Мінсоцполітики пояснили, що хочуть боротися зі «схемами на гуманітарці», а не із законним бізнесом секонд-хенду. Про це повідомляє заступник міністра соціальної політики Олег Коваль.

У Кабміні хочуть припинити потік контрабанди, яку завозять в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Це допомагає не сплачувати відповідні податки: гуманітарну допомогу не потрібно розмитнювати.

Вживані речі завозять в Україну як «гуманітарку», а потім продають у магазинах – це порушення закону, адже такий вантаж мають роздавати безкоштовно. Щороку від цих схем державний бюджет втрачає до двох мільярдів гривень. 

«Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речами, тобто секонд-хендом. Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, ми не маємо нічого проти», – коментує Коваль.


У Міністерстві соціальної політики розробляють зміни у нормативно-правові акти України, які забороняють ввозити на територію країни вживані речі як гуманітарну допомогу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі