Джоан Роулінг повернула собі лідерство в списку найбільш високооплачуваних письменників світу за версією Forbes. У 2019 вона отримала дохід в 92 мільйони доларів.

П'єса «Гаррі Поттер і прокляте дитя» стала «фінансовим благословенням» для Джоан Роулінг, повідомляють укладачі рейтингу. Володарка шести премій «Тоні» заробила за тиждень 2,3 мільйони доларів на продажу квитків - рекордна сума для немузичної постановки в історії Бродвею.

Також за 2019 рік було продано 2,8 мільйонів друкованих примірників в США, а також восьмизначні суми від тематичних парків.

Друге місце в списку зайняв переможець минулого року, американський письменник Джеймс Паттерсон, який слідує за Роулінг з доходом в 70 мільйонів доларів, продавши за 12 місяців 5,5 мільйонів друкованих примірників, згідно з даними NPD BookScan. У 2018 році книга «Президент пропав», яку Паттерсон написав в співавторстві з Біллом Клінтоном, стала бестселером художньої літератури для дорослих. Він все ще найбагатший письменник Америки, і в минулому році його статки оцінювалися в 800 мільйонів доларів.

Колишня перша леді Мішель Обама замикає трійку лідерів з доходом приблизно у 36 мільйонів доларів. Вона і її чоловік, колишній президент США Барак Обама, у 2017 році отримал аванс у 65 мільйонів доларів за дві книги.