Facebook не буде використовувати номери телефонів користувачів, коли формує список запропонованих друзів на платформі, пише Reuters.

Раніше у соцмережі створювали список пропозицій людей, яких може знати користувач, на основі телефонної книги мобільного.

Нові правила є частиною нової політики конфіденційності у Facebook в рамках угоди з Федеральною торговою комісією США. Вона має підвищити безпеку користувача і його даних, а також припинити їх використовувати для продажу реклами.

Нові правила почнуть діяти найближчими днями в окремих країнах. З 2020 року – по усьому світі.


У липні 2019 року Facebook оштрафували на 5 мільярдів доларів через порушення правил конфіденційності: соцмережа використовувала номера телефонів для реклами. 

На початку 2018 року стало відомо про витік особистих даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Компанія Cambridge Analytica незаконно збирала конфіденційну інформацію та передавала її третім особам.

 Зокрема, викрадені дані, ймовірно, використовували у передвиборчій кампанії президента США Дональда Трампа.

Після розголосу компанія збанкрутувала, а у Facebook ввели нові функції для захисту персональних даних. Однак Цукерберг заявив, що на розв'язання цієї проблеми їм знадобиться кілька років.

Читайте, які дані збирає Facebook про користувачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі