Будівництво євроколії зі Львова до кордону України коштуватиме близько 900 мільйонів гривень, пише «Ліга.Бізнес» з посиланням на главу «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

«За попередніми оцінками, вартість проєкту близько 900 мільйонів гривень. Термін реалізації – до року. Джерела фінансування – це основне питання, яке обговорюється. Розглядаємо часткове співфінансування з боку «Укрзалізниці», використання грантових або кредитних коштів з боку ЄС і засоби державного і місцевого бюджету. Якщо зможемо обєднати ці джерела, реалізувати проєкт абсолютно реально», – розповів Кравцов.


За рік планують запустити прямі швидкісні поїзди зі Львова до Кракова, Праги та Відня. Євроколія буде починатись зі станції Скнилів, що на виїзді зі Львова. Так розвантажать залізничний вокзал у місті, який переповнений.

Станція Скнилів розташована у Львові за 5,5 кілометра від вокзалу, від аеропорту «Львів» три кілометри та від автостанції – кілометр. Також у компанії планують запустити експрес між станцією Скнилів і Львівським аеропортом.