Facebook заблокувала роботу десятків тисяч додатків у межах соцмережі. Це сталось у ході розслідування скандалу навколо Cambridge Analytica, повідомляють у компанії.

Додатки належать майже 400 розробникам. Причиною для блокування у компанії називають некоректний обмін даними та порушення політики соцмережі.

У прес-службі Facebook додали, що не усі заблоковані сервіси збирали та передавали особисту інформацію юзерів. І їх робота припинена на час розслідування.

Окрім блокування, Facebook також подала кілька позовів проти розробників додатків, які незаконно збирали особисті дані про користувачів. Зокрема, компанія подала до суду на двох українців – Гліба Случевского і Андрія Горбачова, які розробляли додатки із онлайн-тестами.


На початку 2018 року стало відомо про витік особистих даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Компанія Cambridge Analytica незаконно збирала конфіденційну інформацію та передавала їх третім особам.

Зокрема, викрадені дані, ймовірно, використовували у передвиборчій кампанії президента США Дональда Трампа.

Після розголосу компанія збанкрутувала, а у Facebook ввели нові функції для захисту персональних даних. Однак Цукерберг заявив, що на вирішення цієї проблеми їм знадобиться кілька років.

 Читайте, які дані збирає Facebook про користувачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі