«ПриватБанк» та Visa запускають систему біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торговельних мереж, повідомляють у банку.

Для «оплати обличчям» треба в додатку Privat24 активувати оплату FacePay24. Потім, дотримуючись підказок програми, зробити три селфі з різних ракурсів та прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa.

Після активації технології оплачувати покупки можна, якщо подивитись у спеціальну камеру планшета поруч із касою.

FacePay24 використовує систему автоматичного розпізнавання обличчя Amazon Rekognition та дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торгову точку. Технологія не використовує і не передає особисту інформацію клієнта.

«Довіра клієнтів, безпека даних є найвищим пріоритетом для нас, і ми впроваджуємо відповідні заходи, що охоплюють технічні та фізичні типи контролю, шифрування даних під час зберігання та передачі», – коментують у «ПриватБанку».

Сьогодні оплатити покупки обличчям можна у чотирьох магазинах мережі HOP HEY у Дніпрі. Однак ця можливість доступна всім клієнтам«ПриватБанку» та будь-яким офлайн- та онлайн-торговцям. За даними банку, Україна запускає FacePay однією з перших у Європі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «ПриватБанк»